Skip to main content

30. septembril toimub rahvusvahelisele tõlkijate päevale pühendatud veebiseminar

Eesti Keele Instituut 16. september 2021

 

Hea keeletehnoloogiahuviline

Oled oodatud kuulama ja vaatama 30. septembril algusega kell 9.45 rahvusvahelisele tõlkijate päevale pühendatud veebiseminari „Keeletehnoloogia ja inimene – kuidas leida tasakaal?“, mille korraldavad Euroopa Komisjoni kirjaliku tõlke peadirektoraat ning Tilde Eesti OÜ ELi algatuste Translating Europe ning European Language Resources Coordinationraames.

tolkijate paev

Seminaril räägitakse tõlke- ja keeletehnoloogia viimastest edusammudest, uuritakse, kas masin on juba tõesti sama hea kui inimene, arutletakse masintõlke plusside ja miinuste üle ning tehakse ülevaade Eesti keeletehnoloogia projektide käekäigust. Esmaesitlusele tuleb ka Euroopa Komisjoni, Eesti Tõlkebüroode Liidu ja Tartu Ülikooli koostöös valminud 2021. aasta tõlkijate uuringu aruanne.

Kell 14.30 teevad Eesti keeletehnoloogia teadus- ja arendustegevuse programmi hetkeseisust ülevaate Haridus- ja Teadusministeeriumi keeleosakonna projektijuht Kadri Vare ja meie kompetentsikeskuse juht Susanna Oja15.30 annab Susanna Oja ülevaate MTee masintõlkemootorite projektist.  

Seminari kava leiad SIIT.

Seminarile tuleb registreeruda hiljemalt 28. septembriks siin. Zoomi link saadetakse registreerunud osalejatele.

 

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!