Skip to main content

20. novembril toimub Eesti Võõrkeeleõpetajate Liidu sügiskonverents

Eesti Keele Instituut 16. november 2021

20. novembril toimub Hestia Hotel Europas Eesti Võõrkeeleõpetajate Liidu 7. sügiskonverents “Kogemus kõnetab”.

Konverentsi eesmärk on tõsta osalejate teadlikkust haridussüsteemis ja keeleõppes toimuvatest arengutest nii maailmas kui ka Eestis. Jagatakse kogemusi distantsõppest, metoodikast, osalemisest erinevates projektides/programmides, uutest õppekeskkondadest, õppematerjalide koostamisest ja kasutamisest, uuringutest ning rahvusvaheliste keeleeksamite sooritamise võimalustest. Samuti innustatakse ja suunatakse osavõtjaid ise oma õpetajatööd kohandama, lähtudes globaalsetest muutustest ja õpetajatele esitatud väljakutsetest.

 

sonaveeb mockup

Kohal oleme ka meie. Töötoas tutvustavad EKI vanemarvutileksikograafid Kristina Koppel ja Jelena Kallas keeleportaali Sõnaveeb ja selle alamlehtede kasutusvõimalusi praktilises õppetöös ja harjutusvara loomisel. Lähemalt tehakse tutvust Keeleõppija Sõnaveebiga ning selle alamlehega Õpetaja tööriistad. Portaali saab kasutada emakeele ja eesti keele kui teise keele tundides õigekirja-, grammatika-, sõnavara- ja häälduspädevuse arendamisel. Sõnaveebi on lisatud ka vene ja prantsuse keele vasted ja vene sõnavormid, tänu millele saab portaali kasutada ka vene ja prantsuse keelte tundides.

Konverentsil osalevad infolaudadega Erasmus+, Integratsiooni Sihtasutus, Tallinna Ülikooli rahvusvaheliste eksamite keskus, Saksa Kultuuriinstituut / Goethe Instituut, Soome Instituut Eestis, Prantsuse Instituut Eestis, Sisekaitseakadeemia, Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus, USA saatkond ja Eesti Keele Instituut.

Konverentsi päevakava asub SIIN. 

Konverentsi läbiviimist toetavad Haridus-ja Teadusministeerium ning Goethe Instituut.

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!