Skip to main content

Konverents: Väikekeelte võimalused kirjanduses, kultuuris ja ühiskonnas

Eesti Keele Instituut 19. jaanuar 2022

kalender

 

Väikekultuuride väljavaateid uuriv konverents keskendub kahele teemale: ühelt poolt kirjanduse seosed keelega, milles see kirjutatakse, ning kõik sellest tulenev; teiselt poolt väikese kõnelejaskonnaga keele funktsionaalsusega seonduv. 

Konverentsil uuritakse, kuidas toimivad väikekeeled kultuuris ja ühiskonnas. Ettekanded puudutavad väikekeelte uurimise spetsiifikat: laiemalt seda, kas „väikekeele“ määratleb ainult väike kõnelejaskond või veel midagi, kitsamalt vastuvõtlikkust võõrmõjudele, keeletehnoloogia loomist väikeste keelte jaoks jm. Eraldi plokk vaatleb väikekeelte võimalusi asjaajamis-, teadus- ja hariduskeelena. Ilukirjandusega seoses tulevad kõneks väikekeeltes loodud kirjanduse nähtavus, väljakutsed tõlkimisel ja tekstide mitmekeelsus. Näitejuhtumiteks on muu hulgas eesti, iiri, inarisaami, karjala, liivi, meä, soome ja sorbi keel. 

Registreerimine ja kava. Osalemine on tasuta aga palume eelnevalt registreerida! Töökeeled eesti, inglise, sünkroontõlget ei pakuta.
 
Korraldustoimkond: Johanna Ross, Tiina Laansalu, Liis Ermus, Kristiina Ross, Sven-Erik Soosaar. 

Kontakt: johanna@keeljakirjandus.eetiina.laansalu@eki.ee.

Konverentsi korraldavad ajakiri Keel ja Kirjandus ning Eesti Keele Instituut, korraldamist toetab Eesti-uuringute Tippkeskus.  

kava jalus

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!