Skip to main content

Alfred Kordelini Sihtasutuse Eesti fondi toetused 2022

Eesti Keele Instituut 05. jaanuar 2022

Alfred Kordelini fond on eraalgatusel põhinev sihtasutus. Fond jagab igal aastal stipendiume ja preemiaid u viie miljoni euro ulatuses. 1994. aastal asutatud Eesti fond on üks kuueteistkümnest Alfred Kordelini Sihtasutuse linnarahastust ja sihtotstarbelisest fondist. Sihtasutus on toetusi ja preemiaid jaganud püsivalt alates aastast 1920.

alfred-kordelinin-saatio

Stipendiume soome-ugri keelte uurijatele ja Soome kirjanduse tõlkijatele saab taotleda 1.-31.01.2022.Fond toetab eesti ja teiste soome-ugri keelte alast uurimistööd Eestis ning soome kirjanduse tõlkimist eesti keelde. Stipendiumiga toetatakse peamiselt väitekirjade lõpetamist ning tõlkimisega seotud kulutusi. Fond ei toeta bakalaureuse- ega magistriõpinguid. Kokku eraldab fond 2022. aastal eraisikutele stipendiumidena 10 000 eurot.

TAOTLEMISE AEG JA JUHISED

Taotluste esitamise periood on 1.–31.01.2022. Stipendiume saab taotleda veebilehel kordelin.fi avatud elektroonilises keskkonnas. Veebilehe kasutamise juhend ning taotlusvorm on olemas soome ja inglise keeles. Enne taotlusvormi täitmist tuleb registreeruda Kordelini võrguteenuse kasutajaks.

Taotletava stipendiumi suurus peab jääma vahemikku 1000-4000 eurot. Kokku eraldatakse 5-7 stipendiumi.

Koos taotlusega tuleb esitada seda täiendavad lisad:

  • tehtud tööd (mainida ainult taotletava stipendiumi seisukohalt olulised tööd)
  • tööplaan
  • eelarve (kui taotlejaks on töörühm)

Ettepanekud stipendiumide saajate kohta teeb juhatusele kolleegium. Otsuse stipendiumisaajate osas teeb Alfred Kordelini Sihtasutuse juhatus märtsis 2022.

 

LISATEAVE

Fondi asjur Soome Instituudi juhataja Hannele Valkeeniemi

hannele.valkeeniemi@finst.ee

 

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!