Skip to main content

Tule 14.03 emakeelepäeva konverentsile “Selgelt eesti keeles”

Eesti Keele Instituut 01. märts 2022

14. märtsil toimub Eesti Rahvusraamatukogu XIX emakeelepäeva konverents „Selgelt eesti keeles“, kus tänavu arutletakse selgete sõnumite koostamise üle. 

mjau

Konverents leiab aset hübriidüritusena Hopneri majas ja rahvusraamatukogu Youtube’i kanalil. Alustatame kohe pärast emakeele etteütluse lõppu kell 11.00, üritus kestab kella 14.00-ni.     

Oma mõtetega tulevad emakeelt ja emakeelepäeva rikastama kirjanik ja diplomaat Jaak Jõerüüt, EKI direktor Arvi Tavast ja vanem selge keele nõustaja Katre Kasemets, Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilane Emma Lotta Lõhmus, haridustöötaja, tõlkija ja autor Kristel Halman ning ilmarändurid Tiit ja Maris PruuliPäeva kõnejuht on Karl Martin Sinijärv  

Üheskoos arutleme, mis saab emakeelest koduses miljöös võõrkeelte keskel. Juttu tuleb selgest keelest selges keeles ja väga mitme nurga alt. Läbi mõtete, ümber meie maailma, lihtlabaselt ja diplomaatiliselt – keelele tehakse uut ja vana. Või pigem noort ja kogenut. 

Vaata kogu päevaprogrammi siit. 

Registreeri end aegsasti kas Hopneri majja (kohtade arv piiratud) või veebikonverentsile 13. märtsini. Veebikonverentsile registreerudes saad pärast ürituse lõppu ettekannete jälgimiseks Youtube’i lingi.   

 

REGISTREERUMISE LINK

 

Emakeelepäeva konverents on tasuta.

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!