Skip to main content

Võistlus “Ehe Eesti − Eesti ettevõttele eesti nimi” kestab kuni 15. septembrini

Eesti Keele Instituut 08. september 2022

{jumi [/components/com_jumi/files/konesyntees.php]}

Keeleamet koostöös Emakeele Seltsi, Eesti keelenõukogu ning Haridus- ja Teadusministeeriumiga kuulutasid kevadel välja ettevõttenime võistluse „Ehe Eesti – Eesti ettevõttele eesti nimi 2022”. Kuni 15. septembrini on aega kandidaate üles seada!

Ettevõtmine sai alguse 2016. aastal ja toimub seitsmendat korda. Võistluse eesmärk on juhtida ettevõtjate ja avalikkuse tähelepanu avaliku ruumi võõrkeelestumisele ning väärtustada eestikeelseid äri-, ettevõtte- ja domeeninimesid.

ehe eesti2022

Väärt nimekandidaate saab esitada seitsmes kategoorias (teenindusettevõte, tootmisettevõte, aasta uustulnukas,  vabaühendus, haridus- ja kultuuriasutus, õpilasfirma ning .ee internetiaadress ehk rahvusdomeeni nimi).

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 15. september 2022 otselingil https://bit.ly/EheEesti2022. Võistluse tulemused tehakse teatavaks Emakeele Seltsi kodulehel www.emakeeleselts.ee oktoobri alguses ettevõtjate nädala ajal.

Žüriisse kuuluvad Eesti Interneti Sihtasutuse, Eesti keelenõukogu, Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni, Emakeele Seltsi, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Keeleameti esindajad.

Lisainfo:

Ilmar Tomusk, Keeleameti peadirektor, ilmar.tomusk@keeleamet.ee.

Helle Metslang, Emakeele Seltsi juhatuse esimees, helle.metslang@ut.ee, 522 5074.

Killu Mei, Keeleameti peaspetsialist, Emakeele Seltsi teadussekretär, killu.mei@emakeeleselts.ee, 518 3764.

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!