Skip to main content

Osale uuringus ja aita meil muuta Sõnaveeb kasutajasõbralikumaks

Eesti Keele Instituut 22. mai 2023

Oled kuulnud, et vähemalt üks heategu päevas toob rõõmu nii Sulle endale kui heateo saajale?! Meie teame, kuidas tänane rõõmudoos kätte saada – osale Sõnaveebi kasutajauuringus ja aita muuta meie keeleportaal kasutajasõbralikumaks!

SV uuring

Oled Sõnaveebi igapäevane kasutaja või satud sinna aeg-ajalt? Pole veel sõnade kirjapilti, tähendusi, tõlkeid või muud otsinud, aga lähed proovid kohe järele? Uuringust on oodatud osa võtma kõik vähemalt 18-aastased keelesõbrad.

Veebiküsitlusele vastamine võtab aega kõigest 10–15 minutit ja seda saab teha igas seadmes kuni 23. juunini SIIN. Sinu vastused on anonüümsed, aga kui soovid oma panuse anda ka küsitlusele järgnevas vestluses, siis palume Sul jätta vastavas kohas oma kontaktandmed. Vestlusel osalejatele kingime tänutäheks Eesti Keele Instituudi pusa.

Kõik teavad, et kordamine on tarkuse ema, jagamine aga hoolimine – hooli eesti keelest ja jaga uuringukutset oma kolleegidele ja sõpradele!

Sõnaveeb on Eesti Keele Instituudi keeleportaal, kuhu on koondatud info paljudest sõnakogudest ja andmebaasidest. Sõnaveebis on kokku 320 000 märksõna.

Uuringu viib läbi Eesti Keele Instituut koostöös Rakendusliku Antropoloogia Keskusega. Küsitlus aitab ette valmistada „Eesti keele sõnaraamatu ÕS 2025“ ilmumist Sõnaveebis ja pabersõnaraamatuna. Uuringut toetab Haridus- ja Teadusministeerium.

Lisainfo:
Margit Langemets
EKI juhtivleksikograaf
margit.langemets@eki.ee

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!