Skip to main content

Koolitusteemad

Pakume keelevaldkonna koolitusi mitmesugustel teemadel. Peale standardkoolituste on võimalik meilt tellida kohandatud koolitusi, mille täpsemad teemad ja mahu saame tellija soovide põhjal kokku leppida.

Haridustöötajate eesti keele koolitused

Haridustöötajate eesti keele koolitustega toetame eestikeelsele haridusele üleminekut. Pakume eesti keelest erineva emakeelega haridustöötajatele eesti keele õpet tasemetel B1, B2 ja C1.

Eesti keele koolitused on mõeldud kõigile haridustöötajatele alus-, üld- ja kutsehariduses (aine- ja kutseõpetaja, kutseõppeasutuse erialajuht, juhtivõpetaja, õppedirektor, õppealajuhataja, koolijuht, õppeasutuse tugispetsialist), kellel on vajadus arendada oma eesti keele oskust. Meie keelekoolitused sobivad ka kohaliku omavalitsuse huvikoolide ja noortekeskuste õpetajatele ning noorsootöötajatele. Eesti keele koolitused on haridustöötajatele tasuta.

Keeleõppe metoodika, didaktika ja LAK-koolitused

Keeleõppe metoodika, didaktika ja LAK-koolitustel pakume keeleõpetajatele võimalust parendada oma metoodilist võimekust, sealhulgas Euroopa keeleõppe raamdokumendi sõsarväljaande põhimõtete õppetöös rakendamist. Teistele haridustöötajatele pakume koolitusi järgmistel teemadel: lõimitud aine- ja keeleõppe metoodika, ainealase keeleoskuse arendamine ja eesti keele omandamise toetamine mitmekeelses klassis/rühmaruumis.

Metoodika- ja didaktikakoolitused on mõeldud alus-, üld- ja kutsehariduse haridustöötajatele (sealhulgas aine-, keele- ja erialaõpetajad ning tugipersonal), huvihariduse õpetajatele ja noorsootöötajatele, kellest sõltuvad laste ja õpilaste keeleline areng, olenemata haridusasutuse õppekeelest. Koolitused on haridustöötajatele tasuta.

Keelehooldekoolitused

Keelehooldekoolitustel aitame meelde tuletada või parandada õigekirja- ja lausestusteadmisi, anname näpunäiteid, kuidas hoiduda kantseliidist, tutvustame selge keele põhimõtteid ja õpetame kasutama mitmesuguseid keeleressursse ja -rakendusi. 

Keelehooldekoolituste peamine sihtgrupp on nii riigi- ja omavalitsusasutused, haridusasutused, õiguskaitseorganid, tõlketeenuseid osutavad ettevõtted ja meediaettevõtted, eraettevõtete turundusosakonnad ja IT-ettevõtted. Koolitustele, seminaridele ja töötubadesse on oodatud ka kõigi teiste valdkondade esindajad, kellele korrektne ja selge eesti keel on igapäevases töös vajalik.

Tutvu meie koolituste korralduse ja kvaliteedi alustega.  


Riin Kikkas
projektijuht keelehooldekoolitused
riin.kikkas@eki.ee

Kristi Päeva
projektijuht
haridustöötajate eesti keele koolitused
kristi.paeva@eki.ee

Anne Roos
projektijuht
keeleõppe metoodika- ja didaktikakoolitused
anne.roos@eki.ee

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!