Skip to main content

Missioon, visioon, väärtused

Missioon

Meie missioon on seista eesti keele säilimise ja arengu eest.

  • Oma missiooni elluviimiseks loome koostöös teiste osapooltega head tingimused eesti keele uurimiseks, hoidmiseks, arendamiseks, rikastamiseks ja kasutamiseks.
  • Panustame ühiskonnas eesti keele väärtustamisse, et eesti keelt kui eestluse alustala kasutataks igas eluvaldkonnas uhkusega kogu oma rikkuses.

Visioon

Meie visioon on kahetasandiline – ühiskondlik ja organisatsiooniline.

  • Eesti keel on elujõuline, hea maine ja laialdase kasutusega kõikides eluvaldkondades.
  • EKI on ühiskonnas kõrgelt hinnatud maailmatasemel eesti keele uurimise keskus ja kasutajasõbraliku keeletoe pakkuja.
  • Töötame selle nimel, et eesti keelega saaks hakkama kõikjal Eestis, sealhulgas kiirelt arenevas digitaalruumis, ja et eesti keele kõnelejate hulk pidevalt kasvaks.
  • EKI kui keelevaldkonna tipptasemel uurimiskeskus on ajaga kaasas käiv, professionaalne ja usaldusväärne asutus, mille tegevused ja teenused on inimestele vajalikud ja laialdaselt kasutuses.

Hoolivus võiks olla tajutav kõigis meie tegemistes. Kuidas me kolleegidega suhtleme, mismoodi koostööprojektidesse panustame, milliseid teenuseid ühiskonnale pakume ja mil viisil end tööelus tunneme. Hoolivus kannab endas oskust teistega arvestada, võimet märgata ja soovi tekitada kaasteelistes turvalist ja väärtustatud tunnet. Meenutame endale iga päev, et headusel on kombeks meieni ringiga tagasi jõuda.     

Gerly Tuisk, üldosakonna juhataja

Väärtused

Pühendumus on üks ilus väärtus, mis – kui see olemas on – ei avaldu üksnes inimese enda sees, vaid kiirgab ka väljapoole. Sa näed, kuidas pühendunud inimene jaksab, ta jõuab eesmärkideni, mis lausa silmis helkimas, inspireerides ja innustades niimoodi ka teisi enda ümber. 

Helen Kaljumäe, keeletehnoloog

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!