Skip to main content

Taas saab taotleda toetust terminitööks ja selle populariseerimiseks

Kairi Janson 08. märts 2024

Eesti Keele Instituut on välja kuulutanud tänavused terminitöö konkursid. Taotluste Menetlemise Infosüsteemis saab kuni 15. aprillini toetust taotleda nii oma valdkonna terminivara talletamiseks, olemasoleva terminibaasi korrastamiseks kui ka terminiürituste korraldamiseks.

Praegu on Sõnaveebis juba üle 100 terminibaasi, mis sisaldavad eri valdkondade oskussõnu. Terminikomisjone oodatakse nii enda oskussõnastikke korrastama kui ka täiendama. Taotluste kirjutamisel palutakse esile tuua, kui palju mõistekirjeid on plaanis lisada või korrastada. Muidugi saavad taotlusi esitada ka uute terminibaaside loojad.

Terminitöö edendamise ja populariseerimise konkursile on oodatud kandideerima juriidilised isikud, sh kõrgkoolid, kutsekoolid ja kultuuripärandiasutused, et arendada eesti oskuskeelt ning edendada kogukonna suhtlust.

Varasemast erinev on sel korral asjaolu, et taotlusi saab esitada üleriigilises Taotluste Menetlemise Infosüsteemis. Enne taotluse esitamist peaks taotleja tutvuma nii terminikonkursside tingimuste ja korra kui ka taotlusjuhendiga.

Tutvuge terminikomisjonide konkursi tingimuste ja korraga ning esitage taotlus.

Tutvuge terminitöö edendamise ja populariseerimise konkursi tingimuste ja korraga ning esitage taotlus.

Eesti terminitööd rahastab Haridus- ja Teadusministeerium keeleprogrammi kaudu. Taotlusvooru korraldab Eesti Keele Instituudi tänapäeva eesti keele osakond. Rohkem teavet leiab lehelt terminoloogia.ee.

Lisainfo

Kairi Janson
koordineerija-terminoloog
Eesti Keele Instituut
kairi.janson@eki.ee
5387 9059

Kairi Janson

koordineerija-terminoloog
Tänapäeva eesti keele osakond
Kairi Janson

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!