Skip to main content

Ametiühing

Eesti Keele Instituudi AÜ

  • Asutatud: 1998
  • Liikmeid: 29
  • Staatus: MTÜ
  • Reg. nr: 80043093
  • Liikmemaks: 0,5% brutopalgast
  • Konto: EE552200221011775637

See kummaline struktuur sellel pildil kujutab oksütotsiini. Iga kord, kui vahetate usaldusliku pilgu, ütlete toetava sõna või abistate kedagi, vallandub teie ajus taolisi molekule sisaldav neurokeemiline preemiakokteil. Õnne ja rahulolu uuringud on näidanud, et mingisse kogukonda kuulumisest ja teiste toetamisest saadav sisemine positiivne tagasiside on üks olulisemaid komponente subjektiivses eluga rahulolu ja õnne tundes. See molekul vahest selgitab mõnevõrra, miks me seda teeme.

Miks me oleme otsustanud vabatahtlikult kuuluda ametiühingusse ja loovutada osa oma sissetulekust? Miks peame kogu kollektiivi nimel läbirääkimisi juhtkonnaga, miks aitame lahendada keeruliseks kippuvaid töövastuolusid, miks maksame lõivu katusorganisatsioonile ja vajaduspõhiseid toetusi oma liikmetele?

Seda julgustab teadmine, et instituut on meie tegevuse läbi turvalisem, usalduslikum ja rõõmupakkuvam koht, kuigi praeguses konkurentsipõhises maailmas pole vabatahtliku ühistegevuse eesmärkide seadmine ega saavutamine ehk lihtne. Jätan siinkohal rõhutamata õilsad põhimõtted nagu vabadus, võrdsus ja vendlus, vaid keskendume argipäevas teadmisele, et saame ka ise midagi oma olukorra parandamiseks ära teha.

Maailmas ei ole kunagi liiga palju oksütotsiini.

Ene Vainik

Usaldusisik

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!