Skip to main content

Metoodika, didaktika ja LAK-õppe koolitused

Iga õpetaja on eesti keelest erineva emakeelega õpilasele ka keeleõpetaja ─ ainealase keele õpetaja. Seetõttu pakume haridustöötajatele mitmesuguseid koolitusi, et toetada neid sobivate keeleõppemetoodikate rakendamisel igapäevases õppetöös.

Keeleõpetajatele pakume võimalust arendada keeleõppealast metoodilist võimekust, sealhulgas tutvustame Euroopa keeleõppe raamdokumendi sõsarväljaande põhimõtete rakendamist õppetöös. Teistele haridustöötajatele pakume lõimitud aine- ja keeleõppe metoodika koolitusi, ainealase keeleoskuse arendamise koolitusi ja keeletehnoloogiliste vahendite kasutamise koolitusi õppetöös. Peale selle saavad huvihariduse õpetajad ja noorsootöötajad täiendada oma oskusi ja teadmisi, kuidas toetada laste keeleoskust mitteformaalses õppetöös. Meie lepingulised koolitajad on kogenud keele- ja haridusvaldkonna eksperdid, kes jagavad tõenduspõhiseid teadmisi ja praktilisi kogemusi, et haridustöötajad oskaksid paremini toetada õpilaste keeleoskuse arengut.

Me hoiame ja arendame oma koostööpartnerite võrgustikku, sealhulgas koolitajaid, õppevara koostajaid ja eksperte ülikoolidest. Korraldame õpisündmusi, kus jagame keeleõppe parimaid praktikaid ja valdkondlikke tõenduspõhiseid teadmisi. 

Kes on meie sihtgrupp?

Meie sihtgrupp on kõik haridustöötajad alus-, üld- ja kutsehariduses (sealhulgas aine-, keele- ja erialaõpetajad ning tugipersonal), huvihariduse õpetajad ja noorsootöötajad, kellest sõltuvad laste ja õpilaste keeleõppe tegevused üle Eesti, olenemata haridusasutuse õppekeelest. 

Kuidas metoodika ja didaktika koolitusel osaleda?

Korraldame õpisündmusi üle Eesti, arvestades piirkondlikke vajadusi ja eripärasid. Pakume erinevaid koolitusvõimalusi: pikemaid täienduskoolitusi (vähemalt 33 akadeemilist tundi), lühemaid õpisündmusi ja vajaduspõhiseid tellimuskoolitusi.

Kui Sul on vaja korraldada metoodika ja didaktika koolitust oma haldusalas või haridusasutuses, võta ühendust meie projektijuhiga. Arutame koos koolitusvajadust ja korraldusvõimalusi.  

Inspiratsiooniks

Iga õpetaja on keeleõpetaja. Vaata videoid!

Kas varajane keeleõpe on lihtne nagu lapsemäng? Lea Maiberg

Kuidas ainetunnid aitavad eesti keelt omandada? Kati Bakradze-Pank

Lõimitud aine- ja keeleõpe annab noorele spetsialistile erialakeele. Anu Parts

Kuidas huviharidus aitab lapsel keelt kiiremini omandada? Katrin Leete ja Hanna Anett Peiel


Kontaktid

Anne Roos
projektijuht
anne.roos@eki.ee
5591 1065

Maria Kihlevelt
projektijuht
maria.kihlevelt@eki.ee   
5912 3650

Kreet Piiriselg
projektijuht
kreet.piiriselg@eki.ee   
5669 5315

Kas leidsid, et sisu on kasulik?

Jah
Ei
Sinu tagasiside on meieni jõudnud. Aitäh!